Avaleht » Filmiliigid

Meremissioon (1996)

Eesti Kroonika nr 11, 2/6

Alternatiivpealkiri Filmiarhiivis: Meremissioon

Filmikroonikad

Huviinfo

Eesti Meremeeste Misjon

Eesti Meremeeste Misjon (EMM) on kristlikel alustel töötav mittetulundusühing meremeeste ja nende pereliikmete teenimiseks ja abistamiseks.
Meremeeste misjon alustas tegevust 1991. aastal. Kvalitatiivne hüpe toimus 1996. aastal, mil AS Tallinna Sadama eraldatud krundile Muuga sadamas hakati meremeeste kodu rajama. Projekti sajaprotsendiliseks finantseerijaks oli International Transport Workers Federation (www.itf.org.uk).
Eesti Meremeeste Misjoni tegevuses on kaks liini:
1.  Vaimulik teenimine - hingehoidlikud vestlused ja usutalituste läbiviimine laevadel ning meremeeste kabelis vastavalt kaptenite või laevapereliikmete soovil. Selles valdkonnas tehtav töö on oikumeeniline.
2.  Sotsiaalne administreerimine - Meremeeste kodus Muuga sadamas on meremeestel võimalus sidepidamiseks lähedastega, tööandjatega, ametiühinguga või agentidega. Ühtlasi on meremeestel siin võimalus turvaliselt aega veeta (kabel, lugemistuba, piljard, baar, saun, SatTV). Samuti on kättesaadav transport tervislike, konsulaarsete või muude probleemide lahendamiseks.

Selliseks tööks on vaja vahendeid ja hästi ettevalmistatud töötajaid. Maailma praktika näitab, et meremeeste kodusid peetakse ülal väga mitmesuguste allikate rahalisel toel. Seni ei ole EMM regulaarseks finantseerimiseks lõplikku lahendust leitud. Edaspidi vajaks tähelepanu sadamakaplanite koolitus, mida praegu saab kahes välisriigis: USA­s ja Hollandis. Lisaks põhipalgaga töötajatele on Eesti Meremeeste Misjonisse kaasatud Eesti Kirikute Nõukogu poolt määratud vaimulikud erinevatest kirikutest.
http://www.eelk.ee/diakoonia/y_kaplanaat.php

Viron merimieslähetyksen johtaja Lauri Soone kuoli 13.1.2005

Lauri Soone ehti olla kaksitoista vuotta kokopäivätoimisesti uudelleen synnyttämässä ja kehittämässä Viron merimieslähetystyötä ja jää sellaisena merimieskirkkojen historiaan. Muugan merimieskirkko vihittiin ja Eesti Meremission sai virallisen aseman vuonna 1996.
SAKARI LEHMUSKALLIO
www.merimieskirkko.fi/lehti/mmk2.pdf

Oikumeeniline Muuga sadama meremeeste kodu kabel

Muuga Sadama Meremeeste Kodu kabel asub 1996. aastal ehitatud majas. Renoveerimistööde järel on kabelis uus paekivist altar, mis on ehitatud merepõhjale ning kaalub kokku üle kahe tonni, Dolores Hoffmanni vitraažid ja Tiina Veisseriku ikoonid. Kabeli laes on tähistaevas.
http://www.teelistekirikud.ekn.ee/2012/kirik.php?id=748

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm